O nás
Jsme Ømáčkárna
Vaříme klasickou českou kuchyni s moderním přístupem. Inspirujeme se světovými trendy a rádi zkoušíme nové techniky a postupy.
Každý týden pro vás připravujeme týdenní menu bez chemie a polotovarů. Najdete v něm naše oblíbené stálice i polední menu.
Naším cílem je vařit jídlo, které nejen skvěle chutná, ale má i nápad, dává smysl a zpříjemní vám den.
Bistro
Nově nás můžete navštívit i v našem bistru, které najdete na dohled od Nové radnice. Zde si jídlo můžete vychutnát přímo na místě nebo si ho vzít s sebou.
Součástí bistra je i knihovna plná těch nejlepších kuchařských knih, které náš šéfkuchař sbírá a některé z nich používá jako inspiraci při tvorbě menu. Najdete zde historické tituly, současné české autory i kuchařky z michelinských restaurací.
Objednat naše jídlo si můžete buď na baru nebo pomocí QR kódů. Jídlo vám přineseme ke stolu.
Adresa:
- Hornopolní 933/36
702 00 Moravská Ostrava a Přívoz,
Otevírací doba:
- Úterý 11:00 – 20:00
- Středa 11:00 – 20:00
- Čtvrtek 11:00 – 20:00
- Pátek 11:00 – 20:00
Vyzvednutí a rozvoz
Naše jídlo si můžete pohodlně objednat přímo zde v našem e-shopu a vyzvednout si ho u nás v bistru v čase, který vám vyhovuje. Platit lze kartou online, nebo při převzetí kartou i hotově.
Pokud dáváte přednost doručení až domů, stačí si nás objednat přes naše partnery:
- Bolt Food
- Wolt
- Foodora
K jídlu si můžete přidat i nápoje – naši specialitou jsou řemeslná piva.
Vše balíme do eko papírových krabiček a tašek, které šetří životní prostředí.
Proč Ømáčkárna?
Omáčka je základ české kuchyně a věříme, že právě skvělá omáčka dokáže udělat z dobrého jídla nezapomenutelný zážitek.
Skandinávské „Ø“ v našem názvu odkazuje nejen na naši inspiraci severskou kuchyní a přírodou, ale také na moderní přístup k tradičním receptům, se kterým k vaření přistupujeme.
Kdo za tím stojí
Ømáčkárnu vede Michal Kubis, pro kterého je jídlo vášní i radostí. Rád cestuje, objevuje nové chutě, navštěvuje špičkové restaurace a o gastronomii také píše.
Jeho velkou zálibou jsou kuchařské knihy, zejména ty z michelinských restaurací.
Největším zážitkem pro něj byla návštěva restaurace Dill v Reykjavíku – první michelinské restaurace na Islandu. V té době byla jeho nejoblíbenější kuchařkou právě North, jejíž autor Dill vede, a setkání s ním pro něj bylo nezapomenutelným okamžikem. Knihu North najdete i v naší knihovně.
Záznamy nebyly nalezeny...