O nás

Jsme Ømáčkárna

 

Vaříme klasickou českou kuchyni s moderním přístupem. Inspirujeme se světovými trendy a rádi zkoušíme nové techniky a postupy.

Každý týden pro vás připravujeme týdenní menu bez chemie a polotovarů. Najdete v něm naše oblíbené stálice i polední menu.

Naším cílem je vařit jídlo, které nejen skvěle chutná, ale má i nápad, dává smysl a zpříjemní vám den.

 Bistro

Nově nás můžete navštívit i v našem bistru, které najdete na dohled od Nové radnice. Zde si jídlo můžete vychutnát přímo na místě nebo si ho vzít s sebou.

Součástí bistra je i knihovna plná těch nejlepších kuchařských knih, které náš šéfkuchař sbírá a některé z nich používá jako inspiraci při tvorbě menu. Najdete zde historické tituly, současné české autory i kuchařky z michelinských restaurací.

Objednat naše jídlo si můžete buď na baru nebo pomocí QR kódů. Jídlo vám přineseme ke stolu. 

 Adresa:

  • Hornopolní 933/36
    702 00 Moravská Ostrava a Přívoz, 

 Otevírací doba:

  • Úterý    11:00 – 20:00
  • Středa  11:00 – 20:00
  • Čtvrtek 11:00 – 20:00
  • Pátek     11:00 – 20:00

 Vyzvednutí a rozvoz

Naše jídlo si můžete pohodlně objednat přímo  zde v našem e-shopu a vyzvednout si ho u nás v bistru v čase, který vám vyhovuje. Platit lze kartou online, nebo při převzetí kartou i hotově.

Pokud dáváte přednost doručení až domů, stačí si nás objednat přes naše partnery:

  • Bolt Food
  • Wolt
  • Foodora

K jídlu si můžete přidat i nápoje – naši specialitou jsou řemeslná piva.

Vše balíme do eko papírových krabiček a tašek, které šetří životní prostředí.

 

 

  

Proč Ømáčkárna?

Omáčka je základ české kuchyně a věříme, že právě skvělá omáčka dokáže udělat z dobrého jídla nezapomenutelný zážitek.

Skandinávské „Ø“ v našem názvu odkazuje nejen na naši inspiraci severskou kuchyní a přírodou, ale také na moderní přístup k tradičním receptům, se kterým k vaření přistupujeme.

 Kdo za tím stojí

Ømáčkárnu vede Michal Kubis, pro kterého je jídlo vášní i radostí. Rád cestuje, objevuje nové chutě, navštěvuje špičkové restaurace a o gastronomii také píše. 

Jeho velkou zálibou jsou kuchařské knihy, zejména ty z michelinských restaurací.

Největším zážitkem pro něj byla návštěva restaurace Dill v Reykjavíku – první michelinské restaurace na Islandu. V té době byla jeho nejoblíbenější kuchařkou právě North, jejíž autor Dill vede, a setkání s ním pro něj bylo nezapomenutelným okamžikem. Knihu North najdete i v naší knihovně.

 

Záznamy nebyly nalezeny...